Begjæringer om tvangssalg øker - dette bør du vite

Begjæringer om tvangssalg øker – dette bør du vite

Når det gjelder begjæringer om tvangssalg, er det ikke lenger noen tvil om at vi ser en økning i antallet som blir sendt til tingretten. Dette gjelder spesielt i Oslo og Akershus, men også andre steder i landet.

Det er flere grunner til at mange bedrifter og privatpersoner opplever tvangsauksjon av boligene og byggene sine, for eksempel hvis man ikke har andre alternativer grunnet dårlig økonomi og høy gjeld.

I slike stunder hjelper det å vite at det finnes ting man kan gjøre for å stoppe tvangssalg. Derfor skal vi i denne artikkelen dekke følgende tema:

  • Hvorfor stoppe tvangssalg av bolig
  • Hvordan stoppe tvangssalg

Hvorfor stoppe tvangssalg av bolig eller næringseiendom

Det finnes tre hovedgrunner til at man bør stoppe tvangssalg av bolig: 

  1. Man mister hjemmet eller næringsbygget sitt, noe som går utover både seg selv og eventuelle andre familiemedlemmer og ansatte
  2. Man får sannsynligvis solgt eiendommen til en betraktelig lavere pris enn man ville om man solgte den frivillig
  3. Man mister retten til å godkjenne budene selv; i stedet blir det domstolene som aksepterer eller avslår disse

Hvordan stoppe tvangssalget

Du vil bli glad for å høre at det er svært sjelden at varsler om tvangssalg blir gjennomført. Dette er fordi det er så mange måter for å stoppe tvangssalg. La oss se nærmere på noen av de:

Betal ned gjelden: Dette er den mest åpenbare, men kanskje også den minst sannsynlige, løsningen for å stoppe tvangssalg. Hvis du har mulighet til å nedbetale gjelden som gjorde at du fikk tvangssalg-varselet i utgangspunktet, for all del gjør det. Hvis ikke, les videre. 

Ta kontakt med kreditor: En annen løsning er å ta direkte kontakt med kreditor, for å prøve å utsette nedbetalingstiden. Godkjenner de dette, anbefales det at du bruker denne metoden. 

Selg boligen frivillig: Klarer du å selge boligen på egen hånd, med lov fra tingretten, vil du kunne få mer penger for den. Det vil i sin tur gi deg bedre evne til å betale ned gjelden du har. 

Tilkall advokat for hjelp: Regelverket for tvangssalg kan tidvis være vanskelig å forstå. Det er for eksempel ikke alltid at varselet har blitt utsendt på riktig grunnlag. For å finne ut om det faktisk er riktig at din bolig har fått varsel om tvangssalg kan du tilkalle advokat. De vil være i stand til å komme til bunns i situasjonen.

Metodene for å stoppe tvangssalg av bolig eller næringseiendom på er hentet fra https://tvangssalgbolig.com. Om metodene ovenfor ikke fungerer for deg kan du se lese mer om hva annet du kan gjøre på det nettstedet.